Aruba: ONE HAPPY ISLAND

Aruba ligt in het hart van het zuidelijk Carïbisch gebied, buiten de orkaanzone en zo’n 20 kilometer voor de kust van Venezuela. Het eiland is 30 kilometer lang en op het breedste punt 9 kilometer breed. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 180 vierkante kilometer.

De vakantiewoning ligt in de rustige wijk Punto di Oro. In de omgeving van Aruba-Home is veel te ontdekken.

Punto di Oro is een wijk net buiten Oranjestad en ligt centraal ten opzichte van de bekende stranden van Eagle Beach, Palm Beach en Druif Beach.

Vakantiewoning Aruba kaart2 - OMGEVING

Stranden

Aruba kent een groot aantal fantastische stranden, ieder met hun eigen karakter. Wie de auto pakt en de grote stranden van Palm Beach en Eagle Beach achter zich laat, kan genieten van zeer rustige stranden die je een paradijselijk gevoel zullen geven. Baby Beach in het zuidoosten is daar een goed voorbeeld van. In Oranjestad kun je prima terecht op Druif Beach, dat aan de zuidkant van de stad ligt. Alle standen bevinden zich in de omgeving van Aruba-Home.

Ster sterretjes bl gl s - OMGEVING

GA OP ONTDEKKINGSTOCHT OVER HET EILAND

Bezienswaardigheden

 • Oranjestad

 • Arikok natuurpark

 • AltoVista kapel

 • California Lighthouse

 • Hooiberg

 • Rotsformaties van Casibari

 • Vlindertuin

 • Natural Bridge

 • Fort Zoutman

 • Fontein Cave

 • National Archaeological Museum

 • Blue Parrot Waterpark

Oranjestad

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad, dat een kleurrijk en sfeervol centrum kent en geheel in Caribische stijl is opgetrokken. Een erg fraai bouwwerk is het winkelcentrum Royal Plaza Mall, gelegen aan de L.G. Smith Boulevard. De stad bevind zich zeer dicht in de omgeving van Aruba-Home, op zo’n 5km afstand.

Arikok natuurpark

De flora en fauna van Aruba zijn op hun best vertegenwoordigd binnen het Arikok Nationaal Park.
Binnen het natuurpark dat je het beste met een 4×4 auto kunt bezoeken tref je een aantal bezienswaardigheden van Aruba aan zoals de Natural Pool, de Fontein grot en tientallen blowholes (spuitgaten) waardoor het oceaanwater omhoog gespoten wordt. In het park kun je nog een kleine natuurlijke brug bekijken. De grote bekende Natural Bridge, één van de topattracties van Aruba, is in 2005 ingestort. Kenmerkend voor een wandeling door het park zijn wel de rust en stilte waarbij enkel alleen vogelgeluiden te horen zijn.

Alto Vista kapel

Op een vlakte bij de noordkust van Aruba staat op eenzame hoogte een kleurrijke kapel, de Alto Vista Kapel. Het huidige kapelletje stamt uit het jaar 1952 en is gebouwd op de plek waar in de achttiende eeuw de Indianen de eerste versie van de Kapel di Alto Vista gebouwd hadden maar die in de loop van de jaren verloren is gegaan. De afgelegen ligging en de soms serene rust die in en rondom de kapel heerst doet vermoeden dat de kapel niet meer is dan een toeristische bezienswaardigheid. In werkelijkheid doet de Alto Vista Kapel gewoon dienst als kapel en worden er wekelijks diensten gehouden. Echt druk is het ieder jaar op Goede Vrijdag als de pelgrimstocht vanuit alle hoeken van Aruba naar de kapel trekt.

California Lighthouse

In het noordwesten van Aruba staat een vuurtoren die je vanaf grote afstand al ziet liggen. De California vuurtoren is op zich niet zo bijzonder, echter het uitzicht dat je hebt vanaf het punt waar de toren staat, is zeer de moeite waard. Vanaf deze plek heb je een prachtig panorama waarbij je aan de linkerkant de ruwe noordkust van Aruba ziet liggen en aan de rechterzijde uitkijkt op de prachtige stranden van Palm Beach met daaraan de overwegend luxe ‘high rise’ hotels.

Hooiberg

De Hooiberg is een heuvel van 167 meter hoog, die vanuit ieder punt op Aruba te zien is. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft de Hooiberg helemaal niets met hooi te maken. De Hooiberg bestaat namelijk uit keihard gesteente, Hooiberggiet genaamd. Dit granietachtige gesteente met witte kalkaders komt buiten Aruba en IJsland nergens anders in de wereld voor.
Het is een fantastische uitdaging om de 562 betonnen treden te bedwingen om zo de top te bereiken. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen. Onderweg zijn er geen mogelijkheden meer om ‘bij te tanken’. Bij helder weer heb je geluk, dan is het mogelijk om de contouren van Venezuela waar te nemen. Kortom, bovenop de berg heb je een geweldig uitzicht over het land Aruba.

De kegelvormige heuvel staat verder eenzaam in een vlak landschap. Dit doet vermoeden dat dit het hoogste punt op Aruba is, maar die eer kan worden toebedeeld aan de 188 meter hoge berg ‘Jamanota’.
Op de top van de Hooiberg staan bovendien verschillende zendmasten (radio- en schotelantennes) die door het telecommunicatiebedrijf Setar worden geëxploiteerd. Bekijk vanaf de heuvel de hele omgeving van Aruba-Home.

Rotsformaties

De populaire rotsformatie van Casibari bestaat uit stollingsgesteente (Tonalite). De rotsen wegen enkele tonnen en zijn grillig gevormd. Rondom deze rotsformatie is een park aangelegd en de rotsformatie is gemakkelijk te beklimmen. Door de rotsen heen is een pad aangelegd en een trap gemaakt, zodat je gemakkelijk de weg naar boven kunt vinden.

De torenhoge rotsformatie van Ayo ligt iets verder landinwaarts en is de grootste rotsformatie van Aruba. Je waant je hier in de prehistorie als je deze oergesteenten in al hun rust en pracht ziet liggen.

Gigantische keien zijn door de natuur op de meest bijzondere wijze op elkaar gestapeld en vormen een fraaie aanblik. Je kunt middels speciaal aangelegde paden tussen de reuzenkeien door wandelen en genieten van het park rondom de Ayo rotsformatie. Aan de zijkant van de Ayo rotsformatie vind je duizenden jaren oude rotstekeningen, die je gemakkelijk bereikt via een looppad.

Vlindertuin

Stel je eens voor… wandelend door een tropisch regenwoud, te midden van bloemen en planten, kletterende watervalletjes omringd met vlinders in allerlei kleuren. Een gids verzorgt rondleidingen en geeft uitleg over het leven van de vlinder.

Eenmaal een kaartje gekocht kun je er de gehele vakantie terugkomen.

De vlindertuin vind je aan de J. Irausquin Boulevard Z/N in Oranjestad.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP

Boek Uw Volgende Vakantie!